bezár
 

art&design

2012. 05. 26.
Pünkösdi kortárs iparművészeti kiállítás és vásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pünkösdi Kreatimm-Kényeztesd a lelked! című kortárs iparművészeti kiállításon és vásáron ruhákat, ékszereket, kiegészítőket, kerámiákat és lakberendezési tárgyakat mutatnak be vasárnap az Iparművészeti Múzeumban.
Hetven ismert magyar iparművész alkotásait, köztük Bartha Ágnes ékszereit, Katona Barbara új dekorációs óráit, Faludi Gabriella üvegékszereit, Kiss Sarolta új ruhakollekcióját, Karsai Zsófi keramikus kisplasztikáit és szobrait, valamint Menyhárt Richárd férfi ékszereit mutatják be a múzeum üvegcsarnokában.

Szabó Krisztina, az Iparművészeti Múzeum munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy az alkotásokat közvetlenül a művészektől lehet megvásárolni, közvetítői díj nélkül. Az érdeklődők személyesen azt is megtudhatják az alkotóktól, hogy milyen technikával dolgoznak vagy milyen újdonságot terveznek és rendelni is lehet tőlük.

Hozzátette, hogy a rendezvény különlegessége az, hogy a vásáron találkozni lehet iparművész tanárokkal és tanítványokkal egyaránt.
Trendalapozó címmel lesz gyermek és felnőtt foglalkozás is, amelyen ékszereket készíthetnek.

Szabó Krisztina kitért arra, hogy a rendezvény a Ráday utca pünkösdi programjához kapcsolódik, a múzeum iskoláknak szóló kirakatrendezői pályázatának nyertes alkotása pedig csütörtöktől látható a Ráday Könyvesházban.

A vásár belépője érvényes a Kozma- és Moholy-Nagy-ösztöndíjasok kiállításának megtekintésére is. Emellett látogatható az Art deco és modernizmus - Lakásművészet Magyarországon, 1920-1940, valamint a Gyűjtők és kincsek című tárlat is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés