bezár
 

art&design

2012. 05. 27.
Kortárs művészek tárlata Köveskálon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmincöt neves kortárs művész mutatkozik be a június 1. és 3. között megrendezésre kerülő Balatoni KOMP 2012 - Kortárs Művészeti Panoráma - elnevezésű tárlaton Köveskálon.
A háromnapos művészeti rendezvénynek első alkalommal ad otthont a Káli-medencében található Köveskál - mondta el Csóka Imre, a tárlat főszervezője az MTI-nek. Az idei KOMP tizennégy művészéhez csatlakoznak a Rotary Klub országos művészei és a Káli-medencei alkotók; a neves szobrász-, festő-, fotó- és iparművészek közös tárlaton mutatkoznak be. A tárlat a Rotary Magyarország balatonfüredi konferenciájának egyik kísérő rendezvénye.

Terveik szerint a következő években a Balaton-felvidéki falut Rotary művészfaluvá alakítják, ahol nemcsak bemutatkozásra, hanem alkotásra és később oktatásra is lehetőségük nyílik a művészeknek. Köveskál egykori iskolájában ifjúsági táborhelyet alakítanak ki, ahol a hátrányos helyzetű magyar és határon túli gyermekeknek üdülési lehetőséget nyújtanak karitatív szervezet támogatásával - mondta Csóka Imre, hozzátéve, hogy erre a célra uniós pályázati forrásokat is bevonnának. Megjegyezte, hogy a kulturális esemény segítene fellendíteni a turizmust a Balaton közeli kistelepülésen.

A kortárs művészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénysorozat három éve indult el. Míg a kezdeményezés az eredeti elképzelések szerint a szigetközi és a csallóközi művészeket kötötte össze, addig az idei Balatoni KOMP ennél több: a kortárs művészeket kapcsolja össze határon innen és túl. Több kiállítási helyszínt alakítanak ki Köveskálon; a fő helyszín a művelődési ház galériája lesz, a fotóművészek a tűzoltószertár-galériában kapnak helyet - hangoztatta Csóka Imre.

A rangos tárlaton a festmények, szobrok, fotók és iparművészeti alkotások mellett az érdeklődők több koncerten is részt vehetnek. Szombat délután a köveskáli református templomban Sík Dóra gordonkaművész, vasárnap délelőtt a Kobzos együttes szórakoztatja az egybegyűlteket.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés