bezár
 

art&design

2012. 06. 12.
Bányamanók és bányarémek Tatabányán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bányamanók és bányarémek között rendezett kincskereső játékkal várja látogatóit a Múzeumok éjszakáján a Tatabányai Múzeum bányászati skanzenje, távol-keleti kiállítás nyílik Tatán, együtt éjszakáznak Esztergom és Párkány múzeumai, a helyszíneket kisvasút köti össze.
A Tatabányai Múzeum bányászati skanzenjében szombat este hatkor kezdődik a bánya kincseiért zajló interaktív társasjáték a bányászatról és a várostörténetről. A csapatokat a bányamanók segítik, a bányarémek pedig hátráltatják. Az este folyamán bányászlámpással lehet bejárni a múzeum tárnáját.

Tatán A Távol-Kelet közelről címmel nyílik kiállítás a Kuny Domokos Megyei Múzeum nemzetközi néprajzi anyagából. A közelmúltban Japánban járt Lévai Ádám képgrafikus nagyméretű tusrajzait és a Sipos Zoltán fotóművész képeit is megtekinthetik az érdeklődők.

A két alkotó 17 órától vetítéssel egybekötött úti beszámolót tart a lovagteremben.

Esztergomban és Párkányban este hat és éjfél között nyitva tartó kiállításokkal várja a látogatókat a két város összes múzeuma, melyeket most egyetlen belépő megváltásával lehet felkeresni.

A helyszínek közötti közlekedést a Párkányba is átjáró városnéző kisvonatok teszik gördülékennyé. A Múzeumok éjszakájára okostelefonos helyszínkalauzt készítettek, amelyet a Duna és a Keresztény Múzeumban lehet letölteni.

Az Oroszlányhoz közeli Kamalduli remeteségben egy állandó történeti kiállítás és egy fotókiállítás tekinthető meg a krakkói kamalduli rend életéből. Az este hat óráig nyitva tartó műemlék-együttesben félóránként indul idegenvezetés.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés