bezár
 

art&design

2012. 06. 12.
Múzeumi pálinkatrezor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múzeumi pálinkatrezor létesítését tervezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a térség legsikeresebb párlatait őrzik majd meg az utókornak.
A trezor kialakítását Cservenyák László, a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatója, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja ajánlotta fel a megye főzdéinek, amelyek a legjobbnak ítélt, szakmai díjat nyert pálinkáikat helyezhetik el ott.

A múzeumigazgató a térség valamennyi kereskedelmi és bérfőzdéjének közreműködésére számít a megyei pálinkatrezor kialakításában. A különös gyűjteményt már a jövő évre szeretnék létrehozni, azaz még az idén megkezdik a hazai és nemzetközi hírnévre szert tett pálinkák összegyűjtését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Magyarország nyolc eredetvédett pálinkájából hárommal büszkélkedhet. A szatmári szilvapálinka, a szabolcsi almapálinka és az újfehértói meggypálinka áll oltalom alatt.

A pálinkák kisüsti eljárással, többszöri finomítással és érleléssel, számos változatban készülnek. Így már bio-, gyümölcságyon érlelt és ópálinkák is készülnek - az utóbbiakat három év után palackozzák -, és nemcsak szilvából, almából és meggyből történik a főzés, hanem minden más gyümölcsből, sőt vadon termő gyümölcsöket is cefréznek.

A mátészalkai pálinkatrezorba - az elképzelések szerint - minden olyan Szabolcsban előállított párlat bekerül majd, amely szakmai elismerésben részesült, illetve részesül a következő években a különböző hazai és nemzetközi italversenyeken.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés