bezár
 

art&design

2012. 06. 13.
Múzeumok éjszakája: somogyi programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A múzeumok éjszakáján tárlatvezetés, játszóház, koncert, kiállítás, tűzugrás, távcsöves csillagnézés, középkori fegyverbemutató és ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket szombaton este 18 órától Kaposváron a Rippl-Rónai Múzeumban.
A kaposvári múzeummal szomszédos Somogy Megyei Levéltárban ugyancsak 18 órától megmutatják a közönség elől elzárt raktárakat, a műemlék jellegű látványraktárt, középkori okleveleket, 18. és 19. századi iratokat, kézzel készült térképeket, továbbá Kossuth Lajos és Jókai Mór korából való kéziratos irodalmi emlékeket is megvizsgálhatnak az érdeklődők. Az éjszakai látogatást fáklyák fénye és korabeli zene teszik emlékezetessé.

A Megyei és Városi Könyvtárban szombaton 18 órától éjfélig a Csodálatos természet című fotókiállítást nézhetik meg az érdeklődők, lesz továbbá távcsöves csillagnézés, könyvtári raktártúra, felolvasás Fekete István műveiből, kézműves foglalkozás, kvízjáték és emlékezetes vadászatokat felidéző élménybeszámoló.

Egy héttel később, június 23-án, Szent Iván éjjelén a szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményben és a balatonszárszói József Attila Emlékházban folytatódnak a programok.

A szennai falumúzeumban június 23-án 18 órától kézműves foglalkozásokra várják a kicsiket és nagyokat: lesz gyertyamártás, gyöngyfűzés és készíthetnek rongyboszorkányt, majd lehetőség lesz falunézésre lovas kocsival, később pedig a Tótágas táncegyüttes és Dudaiskola zenészei hívják táncházba a közönséget, a vállalkozó kedvűek pedig tűzugráson tehetik próbára merészségüket.

A csendesebb szórakozásra vágyókat a külföldi tanulmányútjain több új lepkefajt is felfedezett múzeumigazgató, Ábrahám Levente éjszakai rovargyűjtésre várja. Balatonszárszón aznap este 19 órától tárlatvezetéseket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak. Petkes Csaba megzenésített verseket ad elő gitárkísérettel, majd a Fabula együttes koncertjén József Attila és kortárs költők megzenésített verseit hallhatja a közönség.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Julian Fellowes: Downton Abbey
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés