bezár
 

art&design

2012. 06. 14.
Műszaki retrókiállítás nyílik Kiskőrösön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Retrókiállítás nyílik Kiskőrösön június 23-án a Múzeumok éjszakáján, melyen a korabeli Merkur állami autókereskedelmi vállalat által forgalmazott, szocialista gyártmányú autók mellett egy korabeli Keravill szaküzlet árukínálatát is megtekinthetik a látogatók.
Szászi András, a kiállításnak helyet adó Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény igazgatója elmondta: a retró autókból már az elmúlt évben is rendeztek kiállítást, ez ebben az évben a korabeli Keravill szaküzlet kínálatának bemutatójával kiegészül.

A 70-es, 80-as évek autói mellett felidézi a kiállítás azok korabeli árait, a sorszámok listáját, a rendszámok történetét és a Merkur-szalon hangulatát.

Az egykori Keravill szaküzlet kínálatában szereplő Rakéta porszívó, forgótárcsás mosógép, centrifuga, Junoszty tévé, Mini Vidi tévé, "robbanós" Color Star televízió, Szokol rádió, lemezjátszó, Lehel vagy Szaratov hűtő, hajszárító, csillár, hangulatlámpa, hősugárzó, vasaló, valamint az akkori luxuscikkek, mint a divatos kuktafazék, fagylaltgép és kvarclámpa, a ZK vagy MK-25-ös magnó, a tévére köthető videojátékok is láthatók lesznek.

A Keravill forgalmazta a Babetta, Riga, Verhovina, Jawa segéd-motorkerékpárokat és a Csepel gyár közkedvelt női, férfi és kemping kerékpárjait is, amelyek szintén eredeti állapotban láthatóak a kiállításon.

Június 23-án meg lehet csodálni az ország egyetlen működő gőzúthengerét. A híres "Józsi" féle gőzúthenger szintén a 70-es éveket idézi.

A Múzeumok éjszakája program során dízel úthengerjárattal lehet átruccanni a Petőfi múzeumba és a Szlovák tájházba. Este fergeteges "retró rock and roll-parti" és táncház lesz. Éjfélkor tűzugrás és tűzkerékgurítás.

Szászi András igazgató szerint érdekességet ígér a Csillagászok Kiskun Csoportjának kitelepülése, akik segítenek felfedezni a Szent Iván-éj égi különlegességeit.

A Retróroncsok avagy a Merkur és a Keravill fénykora című kiállítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményében a Múzeumok Éjszakáján díjmentesen látogatható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés