bezár
 

art&design

2012. 06. 17.
Múzeumok éjszakája - Tömegek Pápán, teltház a Pannon Csillagdában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több százan keresték fel a pápai múzeumokat, és megtelt a Pannon Csillagda is a Múzeumok éjszakáján.
Pápán az Esterházy kastélyba több százan váltottak jegyet a Múzeumok éjszakáján, hogy részt vegyenek a XVII-XVIII. századi időutazáson, kézműves csokoládét készítsenek egy manufaktúrával, megkeressék a kastély kincsét, meghallgassák a koncerteket, megcsodálják a barokk táncokat. Már este tíz körül hétszáz látogatót regisztráltak - mondta az MTI-nek egy szervező.

A szokatlanul nagy érdeklődés valószínűleg annak is köszönhető, hogy a városban több napos játékfesztivált tartanak, és a látogatók egyik programról a másikra vonultak. Nemcsak az Esterházy kastélyt keresték fel, de több százan a Kékfestő múzeumot is, amely romantikus fáklyafénybe burkolózva várta a vendégeket.

Másfajta, csendesebb, bensőségesebb este volt Bakonybélben, a Pannon Csillagdában, ahol szintén teltházzal mentek a programok: legalább kétszázan voltak kíváncsiak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legújabb bemutatóhelyének titkaira. Bakonybél, a Bakony rengetegének közepén megbúvó kis település a legkevésbé fényszennyezett, így a csillagok megfigyeléséhez kiváló helyszín; szombaton az időjárás is kedvezett a látogatóknak, akik örömmel próbálták ki az obszervatórium nagy teljesítményű távcsöveit.

Az Európában is egyedülálló planetáriumban lenyűgöző filmet vetítettek a fekete lyukakról; Kiss László csillagász-fizikus, az MTA doktora, az MTA Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézetének tudományos igazgató-helyettese pedig érdekes, színes, humoros előadásaiban vezette be a szakma rejtelmeibe a hallgatókat.

A megyei Laczkó Dezső múzeum ezen az éjszakán a balácai római villagazdaságba invitálta a múzeumbarátokat; változatos, látványos programmal jövő hét végén rukkolnak elő, Szent Iván éjjelét ünnepelve a Múzeumok éjszakájával.

Ugyanígy döntöttek a balatonfüredi múzeumok is: jövő hét végén izgalmas, tartalmas időtöltést kínálnak a Múzeumok éjszakája apropóján - még ha egy héttel később is a hivatalos dátumnál.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés