bezár
 

art&design

2012. 06. 22.
Szent Iván-éji várkalandok Tolnában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ozorai várban kalandtúra, reneszánsz zene, játszóház, a dunaföldvári várban kiállítások, blues és börtönkalandok várják a közönséget szombaton, a Szent Iván-éji programokon.
Ozorán, a Pipo-várban a Mare Temporis Alapítvány közreműködésével rendeznek középkorral kapcsolatos családi programokat - mondta az MTI-nek Schranz Mónika létesítményvezető.

A gyerekek boszorkányképzőben és "apródoskolában" tanulhatnak, a szülők pedig a vár pincéjében lévő "apa-anya megőrzőben" hőspróbán vehetnek részt. A vállalkozó kedvű apáknak hőspróbát is rendeznek, a legjobbak közül megválasztják a Pipo-vár lovagját.

Az éjfélig tartó programok során lesz reneszánsz táncház, és szintén a XV. századot idéző reneszánsz konyhában korabeli fűszereket is meg lehet kóstolni. Az esti órákban a vár négy állandó gyűjteményében, a reneszánsz kastélytermekben, az Esterházy családtörténeti tárlaton, gróf Almásy László - az "angol beteg" - afrikai útját bemutató fotókiállításon, és az Illyés Gyula emlékkiállításon kalandozhatnak a látogatók.

A dunaföldvári vár fafaragó galériájában, amely szombaton ingyen látogatható, a Duna-Tisza köze népművészetét bemutató tárlat nyílik, és kiállításon mutatkozik be Matyasi Gábor fotóművész. Este a blues-t játszó Johnny Biglip Band ad koncertet, az éjszaka folyamán pedig az egykori várbörtönnel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A programot mindkét helyszínen Szent Iván-éji tűzugrás, tűzzsonglőr-bemutató zárja.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés