bezár
 

art&design

2012. 06. 24.
Jövőre is lesz Esterházy-kiállítás a Múzeumok éjszakáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövőre is lesz kiállítás a Múzeumok éjszakáján az Esterházyak gyűjteményeinek különleges darabjaiból a fertődi Esterházy-kastélyban. Erről döntött a fenntartó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) az egy héttel ezelőtti kiállítás sikerén felbuzdulva.
Múlt szombaton a Múzeumok éjszakájának unikális eseménye volt Raffaello Santi Esterházy Madonnájának "vendégeskedése" Fertődön. A Szépművészeti Múzeum féltve őrzött kincsének egyéjszakás kiállítására több mint kétezren voltak kíváncsiak. A kastély díszudvarán kígyózó sorokban türelmesen várták a vendégek, hogy láthassák a páratlan festményt.

"Az Esterházy Madonna fertődi +látogatása+ igazi ünnepe lett a megújult kastélynak és az Esterházy-örökségnek. Ezek után nyilvánvaló, hogy a kezdeményezés folytatásra érdemes" – mondta Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának (MNG) igazgatója.

A gondolkodás a folytatásról máris elkezdődött. Több ötlet felmerült, így egyebek között megvalósíthatónak látszik az Esterházy-család főúri öltözeteinek bemutatása a 2013-as Múzeumok éjszakáján. Bizonyára sokakat vonzana egy másik elképzelés, amely az Esterházy-kincstár kevésbé ismert darabjait vonultatná fel, esetleg a képgyűjtemény újabb jeles műalkotásait tárná az érdeklődők elé - avatott be az elképzelésekbe az igazgató.

A szakmai munkában továbbra is számítanak hazai közgyűjtemények támogatására, ezen túl azonban az ausztriai Esterházy-örökséget is szeretnék bevonni a résztvevői körbe. Ebből a célból a kismartoni kastéllyal és a fraknói várral akarják elmélyíteni szakmai kapcsolataikat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés