bezár
 

art&design

2012. 07. 06.
Hímzett és paprikaillatú bélyegritkaságok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hímzett és paprikaillatú bélyegekkel lepi meg a filatélia szerelmeseit a Magyar Posta a kalocsai HUNFILA 2012 nemzetközi bélyegkiállítás alkalmával.
A bélyegsorozat 80 forintos címletén kalocsai hímzés, a 130 forintos bélyegképen pedig kalocsai paprikafüzér és a kalocsai Paprika Múzeum épületének külső részlete látható - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Posta.

    A bélyegblokk 1-től 10 000-ig tartó sorszámozott példányai kizárólag a 85. Bélyegnap: Kalocsa Kollekció különleges bélyeg-összeállításban vásárolhatók meg. A 80 forintos címlet különlegessége, hogy a bélyegre a kalocsairózsa-motívum valódi hímzéssel került fel, a 130 forintos bélyegképen pedig a paprikamotívum különleges lakkrétege mikrokapszulákba zárva a paprika különleges illatát tartalmazza.
 
Az exkluzív összeállítás a bélyegsorozat különleges változatait is magában foglalja. 

    A címletek az ívben fordított állásúak, úgynevezett tete-beche elrendezésben szerepelnek. A sorszámozott blokk bélyegképén és keretrajzán a Kalocsai Érseki Kincstár egyházművészeti emlékei közül látható néhány. A bélyegek további érdekessége, hogy az alkalmazott ofszet nyomdai eljárás kiegészült egy anti-stokes biztonsági festékréteggel, amelyet csak speciálisan erre a célra kifejlesztett vizsgálóeszközzel lehet érzékelni. A különleges festékrétegre a Magyarország feliratnál hang és fényjelzéssel reagálnak a biztonsági eszközök.

    Az összeállítás limitált példányban készült, sorszámozása a benne szereplő bélyegblokk sorozatszámával azonos. A bélyegeket Hajdú József fotóművész közreműködésével Domé Eszter grafikusművész tervezte, és az Állami Nyomda készítette.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés