bezár
 

art&design

2012. 07. 09.
Kulturális intézmények átadásáról tárgyalt az Emmi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2011 végéig megyei fenntartású könyvtárak és múzeumok megyeszékhelyeknek történő esetleges átadásáról egyeztetett hétfőn az érintett önkormányzatok képviselőivel L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.
Kevés kivételtől eltekintve valamennyi megyeszékhely polgármestere vagy kulturális ügyekben illetékes alpolgármestere részt vett a megbeszélésen, amelyen arról egyeztettek, hogy a korábban megyei, jelenleg állami fenntartású könyvtárak és múzeumok fenntartását a megyeszékhelyek önkormányzatai vegyék át - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága.

    A közlemény szerint a találkozó összehívását az indokolta, hogy L. Simon László még júliusban a kormány elé szeretné terjeszteni az átadás részleteit tisztázó jogszabály tervezetét. Ez azért is fontos, hogy a megyei jogú városok az ősz folyamán már az új helyzet ismeretében tervezhessék a következő évet - hangsúlyozza a kommüniké.

    Mint közölték, az egyeztetés résztvevői megállapodtak, hogy az államtitkárság még ezen a héten előkészíti a jogszabálytervezet szövegét, amelyet elküld véleményezésre a megyei jogú városok - és a szintén megyei intézményeket átvevő Szentendre - képviselőinek. Így július közepén már a tervezet ismeretében folytatódhatnak az egyeztetések - zárul a közlemény.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés