bezár
 

art&design

2012. 07. 10.
Szeptember közepéig látható a Titanic 100
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagy érdeklődésre tekintettel szeptember közepéig meghosszabbítja a Közlekedési Múzeum a Titanic 100 című kiállítás nyitva tartását. Az intézmény közlése szerint az 1912-ben elsüllyedt hajóról származó tárgyakat, másolatokat felvonultató tárlatot kibővítették, külön tárló foglalkozik például az úgynevezett Titanic-legendával.
Az áprilisi megnyitó óta mintegy 30-40 ezren tekintették meg a kiállítást, amely mintegy 130 darab Titanicról származó tárgyat mutat be, felidézi a világ leghíresebb hajójának építését, valamint az első és egyben utolsó transzatlanti útját, a katasztrófát és a mentést - tájékoztatta Domonkos Csaba, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kommunikációs referense kedden az MTI-t.

    A közlemény szerint a hosszabbítást az is indokolja, hogy időközben a tárlat új anyaggal, Titanicról szóló tárgyakkal, például játékokkal egészült ki. Az új tablón figyelemmel lehet kísérni azt a folyamatot, "ahogy a Titanic fogalom valós hajóból legendává, és jól eladható termékké vált".

    A kiállítótérben a Titanic sétafedélzetének egy részlete elevenedik meg a Stern Stúdió és a Mid Atlantic Films jóvoltából, amelyek a Magyarországon forgatott Titanic című televíziós sorozat díszleteit és kellékeit kölcsönözték a kiállításhoz. Az így kialakított fedélzeten kapott helyet a gőzhajón is használt mentőcsónak másolata.

    A tárlaton a Titanicról származó tárgyak mellett olyan elemek is láthatók, amelyek a hajó részére készültek, de nem építették be őket. Az óceánjáró pompáját azok a tárgyak szemléltetik, amelyek testvérhajójáról, a Titanickal szinte teljesen megegyező Olympicról származnak.

    A tárlat különlegessége, hogy a kiállított eredeti dokumentumok, használati tárgyak a Titanic több híres, illetve egyszerű, a harmadosztályon utazó személy életét felelevenítik, és külön vitrin foglalkozik Lengyel Árpád magyar hajóorvossal, aki a Carpathia tisztjeként a túlélők ellátását irányította.

    Mindezek mellett a tárlat kitér a Titanic körüli legendákra is: felfedi, mi igaz azokból az állításokból, történetekből, amelyek a száz év alatt a katasztrófáról nyilvánosságra kerültek - szerepel a közleményben.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
Voicingers workshopok Budapesten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés