bezár
 

art&design

2012. 07. 12.
Új vezető a Magyar Művelődési Intézet élén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Závogyán Magdolna irányítja a jövőben megbízott főigazgatóként a Magyar Művelődési Intézetet. Az intézethez csatolt Képzőművészeti Lektorátust leválasztják, és a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. részeként végzi majd munkáját.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátuson csütörtök reggel állománygyűlést tartottak, ahol L. Simon László kultúráért felelős államtitkár az intézet új feladatait ismertette - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a Magyar Művelődési Intézet apparátusának és szervezeti felépítésének alkalmassá kell válnia arra, hogy integrálja a megyei közművelődési intézményeket, szervezeteket és feladatokat. "Olyan módszertani ajánlásokat kell megfogalmaznia, amelyek segíthetik a közművelődési intézményrendszert a társadalmilag, gazdaságilag és kulturálisan elvárt átalakulásokban. Ezt nemcsak a kormányzás hatékonyabbá tétele indokolja, hanem az uniós irányelveknek megfelelő, fenntartható fejlesztések is".

Az intézet a jövőben a közgyűjteményekkel kapcsolatos háttérmunkát is fog végezni.

L. Simon László az állománygyűlésen bejelentette: a 2007-ben kényszerből az intézethez csatolt Képzőművészeti Lektorátust leválasztják, és az a jövőben a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) részeként, szakmai önállóságát megtartva végzi majd munkáját.

A racionalizálásnak köszönhetően létrejön egy tisztán közművelődési és közgyűjteményi profilú intézet, valamint egy alkotóművészeti szakmai szervezet. A két intézmény alapító okiratainak módosítását a tárca ennek megfelelően kezdeményezte.

L. Simon László beszélt arról is, hogy az átalakítandó, átszervezendő Magyar Művelődési Intézet irányítását új szakmai vezetőre kívánja bízni. Megköszönte Borbáth Erika főigazgató eddigi munkáját, és bemutatta az intézet új, megbízott főigazgatóját, Závogyán Magdolnát, akinek el kell kezdenie az intézmény átszervezését.

Závogyán Magdolna eddig a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalban dolgozott kulturális referensként, és többek között feladata volt a megyei közművelődési, közgyűjteményi és előadó-művészeti intézmények - művelődési központ, levéltár, könyvtár, múzeum, színház, bábszínház, szimfonikus zenekar - fenntartói szintű szakmai felügyelete, koordinációja, és az ágazattal összefüggő megyei stratégiák elkészítése.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés