bezár
 

art&design

2012. 07. 13.
A fa ünnepe Bakonybélben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fa ünnepét rendezi meg a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület szombaton Bakonybélben; másnap erős emberek versengenek a bakonyi faluban.
 Célunk a turizmus fellendítése, Bakonybél népszerűsítése, program biztosítása az ide látogatóknak. A rendezvényt évente öt-hatszázan látogatják - mondta el az MTI-nek az egyesület képviselője, Bakonyvári Andor.

    Szombaton délelőtt faluház előtti téren a témához kapcsolódva a zirci múzeum, valamint Czeglédiné Budai Katalin bútorfestő kiállítása, valamint vásár nyílik meg. 

    A Pápai utcában rendezik meg a II. Dobri Trófea- és Kőzetbemutatót, helyi készítésű fatermékek bemutatójával. A Gerence fogadónál tíztől régi faműves szerszámokat és munkafolyamatokat mutatnak be és kézműves foglalkozás is lesz. 

    A település és az Odvaskő közötti területen légvár, népi játékok, hangszeres bemutató, pásztorjátékok, a bakonybéli állatpark bemutatója, drótkötélpálya, talicskatoló akadálypálya, erdészeti és erdészetigép-bemutató várja az érdeklődőket.

    A faluház előtt fél héttől a Lábita Színház és a pápai fúvószenekar lép fel, este kilenckor Érdi Tamás ad zongorakoncertet. 

    Vasárnap országos "fanyűvő" bajnokságot rendeznek Bakonybélben, pakolás, rönkborítás, rönkcipelés, szánkóhúzás, vállravétel, fűrészkitartás versenyszámban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Jon Watts: Pókember: Idegeben
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés