bezár
 

art&design

2012. 07. 13.
Magyar-román képzőművészeti csereprogram
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bukarestbe utazhat az Amadeus Művészeti Alapítvány idén elindított nemzetközi kortárs képzőművészeti csereprogramjának győztese, Hory Gergely, partnerintézményként pedig a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) lát vendégül egy fiatal román alkotót.
Az Amadeus Alapítvány közös képzőművészeti csereprogramja második állomásához érkezik: az első, prágai alkotási lehetőség után november-decemberre Bukarestbe nyert ösztöndíjat egy magyar alkotó - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint Hory Gergelyt az FKSE vezetősége választotta ki tíz jelentkező közül. A fiatal képzőművész kéthónapos romániai tartózkodása során a Bucharest AIR műtermében alkothat, részére ezer eurós ösztöndíjat, szállást, valamint műtermet és kiállítási lehetőséget biztosít az Amadeus Alapítvány és az Union Biztosító.

    A rezidensprogram célja, hogy évente két, 35 évnél fiatalabb kortárs képzőművész számára biztosítson kelet-közép-európai országokban alkotási lehetőséget; a célországok között szerepel még Lettország, Szlovákia és Ausztria is.

    Az évi két csereprogramot minden év végén közös kiállítás zárja; a tervek szerint 2012. december 15-től 2013. január 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a program során megszületett műveket az amaTáR elnevezésű kiállítóhelyen, amely az Amadeus Alapítvány újonnan elkészült installációs terme.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Ari Aster: Fehér éjszakák
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés