bezár
 

art&design

2012. 07. 16.
Megnyílt a nemzetközi művésztelep Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két ausztrál, két szlovák és négy magyar művész részvételével megnyílt a nemzetközi művésztelep hétfőn Győrött.
A festőművészek a múzeum épületeiben kialakított alkalmi festőműtermekben dolgoznak a következő két hétben, grafikusok pedig akár a közgyűjtemény papírrestaurátor műhelyének lehetőségeivel is élhetnek.

Győr legjelentősebb képzőművészeti hagyományainak egyike a nemzetközi művésztelep, amely idén már 44. alkalommal látja vendégül az alkotókat - mondta Grászli Bernadett, a házigazda Városi Művészeti Múzeum igazgatója. A július végéig tartó szakmai munka feltételeit - beleértve a szükséges anyagokat és az ott tartózkodás költségeit - a város finanszírozza.

A meghívott alkotókról szólva az igazgató felidézte: a két szlovák grafikusművész Katarina Hutniková és Martin Sevcovic, illetve Dobson Fanni díjat nyert a nemzetközi grafikai biennálén tavaly Győrben, Molnár Zsolt pedig a biennále nagydíját nyerte el. Vannak visszajárók, mint Tolnay Imre képzőművész, Balogh István festőművész viszont ezúttal első alkalommal dolgozik a győri művésztelepen.

A magyar származású ausztrál Diák Mónika Viktória grafikusművész és honfitársa, Laura Jade Hindes festőművész most a művésztelepen folytatja a munkát, ők ugyanis egy hetet dolgoztak már három magyar művésznővel közösen az ausztrál-magyar workshopon Győrben. A workshop a magyar és az ausztrál művészek közötti alkotói kapcsolatokat volt hivatott erősíteni – fogalmazott Grászli Bernadett.

A művésztelep alkotóival az érdeklődők művész-közönség találkozók keretében ismerkedhetnek meg, munkáikat pedig július 28-án nyíló kiállításon vonultatják fel a győri Napoleon-házban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés