bezár
 

art&design

2012. 07. 18.
Bring the Art Home 2012
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A LOFFICE által életre hívott képzőművészeti kezdeményezés célja, hogy megtöbbszörözze a kezdő és a már ismert művészek érvényesülési esélyeit. A program idén külföldre is kitekint.
A LOFFICE nagy sikerű Bring the Art Home (BAH) programsorozata harmadik évéhez érkezett. Az elmúlt időszakban közel 100 művész portfóliója közül több mint 20-at választott ki a BAH mentor programjának szakmai zsűrije, melyeket a mintegy 15 hazai vállalat irodáiban és egyéb helyszíneken megrendezett vándorkiállításokon, közvetlenül a potenciális vásárlók, mecénások falain mutatott be a LOFFICE művészetmenedzsmenttel foglalkozó csapata.
LOFFICE - BAH
2012-ben a LOFFICE közösségi irodái négy budapesti és egy bécsi helyszínen találhatók meg. A közösségi munka hazai úttörői nem csupán irodáik gyorsan növekvő népszerűségével, hanem ergonómikus, designtudatos munkaállomások kialakításával, és ezzel párhuzamosan a kortárs művészet munkatérbe való integrálásának igényével is nevet szereztek maguknak.

Az iroda, amely kezdetben még saját műgyűjteményének létrehozását tűzte ki célul, ma már több más hasonló közép- és nagyvállalat kortárs gyűjteményének összeállításához nyújt kreatív és szakmai segítséget, miközben egyedülálló lehetőséget biztosít pályakezdő képzőművészek egy válogatott csoportjának az ismertség megszerzéséhez.

A BAH mentor program idén is várja azon művészek jelentkezését, akik nyitottak arra, hogy alkotásaikkal egy nemzetközi közönség előtt is megmérettessenek, és akik a galériák és kiállítóterek falain kívül, vállalatok, alternatív aukciók, csereprogramok és art visit események világában is kipróbálnák magukat. A beérkezett portfóliókat idén is Winkler Nóra vezetésével, egy művészettörténészekből, kurátorokból és műgyűjtőkből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek a korábbi években már tagja volt Aknai Katalin művészettörténész és műértő, Nemes Attila, a Fictionlab és Kitchen Budapest kurátora, valamint Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője is. Az idei szakmai zsűri névsorát a szervezők 2012 őszén teszik közzé.

Pályázni az art@loffice.hu e-mail címen lehet önéletrajzzal, vagy artist statement-tel és digitális portfólióval, melyben kötelezően szerepelnie kell 2012-ben készített, friss alkotásoknak is. Portfólió helyett egy minden részletre kiterjedő, a műveket katalogizált formában tartalmazó saját weboldallal is lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 30.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Ari Aster: Fehér éjszakák
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés