bezár
 

art&design

2012. 07. 26.
Az Új Kína Hírügynökség fotói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ egyik legnagyobb hírügynökségének táj- és épületfotóiból nyílt kiállítás a budapesti Ázsia Centerben. Az új Hszinhua Galériában november végéig látható az anyag, decemberben új témával, valószínűleg a soknemzetiségű Kína házassági szokásainak jeleneteivel várják a közönséget.
 "A legérdekesebb, a kínai építészet és táj sokféleségét bemutató képeket igyekeztem kiválogatni" - mondta az MTI-nek Jang Jong-csian (Yang Yongqian), az Új Kína Hírügynökség ((Xinhua News Agency) budapesti irodájának vezető levelezője. 

    A kiállítást Csang Csin (Zhang Jin), a hírügynökség főtitkára nyitotta meg, emlékeztetve arra, hogy a kínai-magyar viszony történelmi gyökere igen mély, a diplomáciai kapcsolatokat az újkorban több mint hatvan éve vette fel a két ország. 

    "Az új galéria létrehozása az intenzíven fejlődő kapcsolatok egyik jele. A jelen időszakban a kölcsönös érdekeken és bizalmon alapulva nemcsak a gazdasági, hanem a kommunikációs és kulturális összeköttetéseinket is fejlesztjük" - hangsúlyozta.

     Az Új Kína Hírügynökség az ország legnagyobb hírszolgáltatója. Több mint száz országban vannak irodái, a budapesti kirendeltséget 1956-ban hozták léte. Azóta folyamatosan tájékoztatják a kínai olvasókat a magyarországi gazdasági, társadalmi és kulturális kérdésekről, a magyar érdeklődőket pedig a hasonló kínai eseményekről. 

    Kitért arra, hogy a hírközlés teljes területét magába foglaló modern rendszert építettek ki, 8 nyelven napi 24 órában közvetítenek szöveget, képi és hanganyagokat. Folyamatosan fejlesztik ki a technikai hátterüket, így a multimédiás adatbázis mellett újságkiadásra, internetes szolgáltatásra és pénzügyi tanácsadó szolgáltatásra alkalmas rendszert hoztak létre a hírügynökségen belül.

    Rámutatott arra, hogy a képeken keresztül megismerhető Kína természeti világa és azok az épületek, amelyek a világörökségi rangsorba illenek. Két sanghaji képet külön kiemelt: a Normandia apartmanházét és a Grand Theaterét, a Távol-Kelet első filmszínházáét - mindkettőt a Kínában nagy tiszteletnek örvendő magyar építész, Hudec László tervezte. Reményét fejezte ki, hogy az Új Kína Hírügynökség fejlesztheti kapcsolatát a magyar médiaszereplőkkel. 
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés