bezár
 

art&design

2012. 08. 04.
ARTplacc Tihanyban augusztus 11. és 20. között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs képzőművészet mellett idén több más művészeti ág - a video, a zene, az irodalom, a graffiti és a film - is megjelenik az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztiválon, amelyet augusztus 11. és 20. között rendeznek meg Tihanyban.
Az ARTplacc tavaly nyáron indult, és nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a szélesebb közönségnek, olykor talán szokatlan módon és a hagyományostól eltérő körülmények között mutassa be a kortárs művészetet - mondta Gyimesi Kinga, az ARTplacc sajtófőnöke az MTI-nek.

Az ARTplacc szeretne kihagyhatatlanná válni mindazok számára, akik csak kicsit is elkötelezettek a kultúra, azon belül is hangsúlyozottan a képzőművészet és más társművészetek vagy éppen a gasztrokultúra iránt - fejtette ki a sajtófőnök.

Közlése szerint 2012-re nemcsak a szervezők és a támogatók köre, hanem a programok is bővültek, a kortárs képzőművészet mellett már más kortárs művészeti ágak is megjelennek az idei kínálatban: a videoművészet, a zene, az irodalom, a graffiti és a film is.

Az augusztus 11. és 20. között Tihany több helyszínén párhuzamosan futó fesztivál alapját az élvonalbeli kortárs képzőművészeti galériák közös kiállítása és egyben vására adja. A részt vevő galériák listája önmagában szavatolja a minőséget és nyári válogatásaik bemutatásával megadja az egyedi alaphangulatot is - magyarázta Gyimesi Kinga.

A másik helyszín Tihany frissen átadott főtere, ahol a Magtár árnyékában hűsölve kortárs irodalmi felolvasásokon és beszélgetéseken vehetnek részt a felnőttek, diafilmek nézésével kapcsolódhatnak ki a gyermekek, míg az előadóteremben európai művészfilmek vetítésére ülhetnek be az érdeklődők esténként.

A kikötő közelében - a hely szelleméhez hűen - óceánjáró konténerekből álló Kikötőplacc épül, amely az igazán progresszív képzőművészeti és zenei programok helyszíne lesz.

A fesztiválozók a félsziget más pontján is találkozhatnak majd művészeti projektekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, számos workshopba, előadásba kapcsolódhatnak be, és minden este koncert is lesz. A programok minden helyszínen ingyenesek.

Az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál szervezői a következő években szeretnék bővíteni a résztvevők körét a kelet-közép-európai országokból érkező társintézmények bevonásával.

A rendezvény célja, hogy néhány kellemes nyári napra lebontsa a művészet köré épített falakat. Oldott és fesztelen légkörben, elvárások és kötelezettségek nélkül ismerkedhessen egymással alkotó és közönség, alkotás és befogadó - összegezte a sajtófőnök, hozzátéve, hogy a fesztivál főszervezője a MONO Galéria, amely több mint hat éve egyik meghatározó szereplője a magyar kortárs művészeti életnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés