bezár
 

art&design

2012. 08. 06.
Meztelen férfiak a Lentos Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meztelen férfiak lesz a címe a linzi Lentos Művészeti Múzeum következő nagy időszaki kiállításának, amellyel az intézmény fennállásának tizedik évfordulójához kapcsolódó rendezvények sorát nyitják meg az ősszel - közölte a múzeum.
Az október 26-ától látható tárlat Egon Schiele, Keith Haring, Edvard Munch, Oskar Kokoschka, Andy Warhol, Robert Mapplethorp, Maria Lassnig és mások művein keresztül mutatja be azokat a témákat, amelyek a férfiakthoz kötődtek az elmúlt száztíz év képzőművészetében: az uralkodó férfikép változását, a férfiasságról alkotott különböző felfogásokat, az emberi testet mint a vágy tárgyát, a testkultuszt és a test rombolását.

    Míg a női akt évszázadok óta magától értetődő téma a képi ábrázolásban, és kiállításokon is gyakran szerepel, a férfi akt először csak mitológiai összefüggésben bukkant fel - áll az 2003-ban alapított Lentos Múzeum közleményében.
 
Mint fogalmaznak, az 1900-as évek elején történnek az első kísérletek a férfi aktokra, méghozzá önábrázolás útján, a férfikép különböző felfogásai pedig ettől kezdve a XX. és XXI. század számos kiemelkedő alkotójának a művészetében megtalálhatók.

    A Lentos kiállítását később a budapesti Ludwig Múzeumban is bemutatják.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés