bezár
 

art&design

2012. 08. 06.
263 alkotás a Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétnapos tanácskozás során választotta ki az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije a beadott csaknem hétszáz alkotás közül azt a 263 művet, melyet az október elején nyíló kiállításon láthat a közönség - tájékoztatta Elek András, a Tornyai-múzeum sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
 A legnagyobb múltú kortárs hazai tárlaton 174 művész alkotását, 141 festményt, 54 grafikát, valamint 67 szobrászati és plasztikai művet mutatnak majd be az Alföldi Galériában.

    A tárlat tizenhárom tagú zsűrije határozott a díjakról és munkajutalmakról is, a döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános.

    A tárlat fődíja a Tornyai-plakett, amelyet minden alkotó csak egyszer vehet át, és amellyel - az önkormányzat jóvoltából - a hazai kiállítások között a legmagasabb összegű, nettó egymillió forintos jutalom jár. Az idei évtől az összesen 16 elismerés között egy újat is átadnak, a fiatal festők nívódíját.

Az ezt kiérdemlő alkotó a 250 ezer forintos pénzjutalom mellett a következő esztendőben önálló kiállítással is bemutatkozhat Hódmezővásárhelyen.
Az immár ötvenkilencedik alkalommal megszervezett Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet minden esztendőben megrendeznek 1954 óta.

    Az eredetileg meghívásos, a gyakorlatban azonban szabad beadású tárlaton olyan alkotók mutatkoznak be, akik valamilyen módon kötődnek Hódmezővásárhelyhez. Az évtizedek során a kiállításnak karakteres, egyedi stílusa alakult ki, és mára lényegében az egyetlen átfogó országos kortár képzőművészeti seregszemlévé vált.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés