bezár
 

art&design

2012. 08. 06.
SZINdizájn: idén kiegészítőket várnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A ruhatervezők számára tavaly kiírt pályázat után idén környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból gyártott kiegészítők készítőit várják a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezői.
Tavaly a környezetbarát megoldásokat alkalmazó tervezők emlékezetes divatbemutatót tartottak a SZIN akkor debütáló fesztiválhelyszínén, a SZIN DizájnParton.

A sikeres zöld projektnek idén is lesz folytatása: újrahasznosított anyagokból, környezetbarát megoldásokkal készülő divatkiegészítők tervezőit, a jövő fenntartható divatjának elkötelezettjeit keresik a nyárzáró fesztivál rendezői. A pályázatra minden olyan praktikus és divatkiegészítőt - táskát, ékszert - várnak a szervezők, amelyek a fenntarthatóság szellemében, újrahasznosított vagy környezetbarát anyagból készültek.

    A pályamunkákat két héten át, augusztus 20-ig várják, a pályázók SZIN-belépőt kaphatnak, valamint bemutatkozási lehetőséget egy a művészetüket és világlátásukat tökéletesen elfogadó környezetben - írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben a fesztivál szervezői.

    A SZIN DizájnParton a bemutató napján zöld ruhacsere is várja a fesztiválozókat, hiszen a megunt, de jó állapotú ruhadarabok környezet- és pénztárcabarát felhasználása a csere-bere.

A fesztiválozóknak így lehetőségük lesz megunt, de nem elhasználódott ruháikat egymással kicserélni, ezzel is csökkentve a kidobott ruhák számát és a környezetterhelést.

    Az Újszegedi Partfürdőn szervezett, idén augusztus 22-én kezdődő fesztivál szervezői elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt, a rendezvény korábban megkapta Greener Festival Awardot és a Zöld Fesztivál Díjat is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés