bezár
 

art&design

2008. 09. 15.
Elítéltek munkáiból nyílt kiállítás Balassagyarmaton
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottainak munkáiból nyílt kiállítás hétfőn a városi művelődési házban.
 Tizennégy elítélt rajzait, festményeit mutatják be a közönségnek a rendhagyó kiállításon - mondta a megnyitón Csemniczky Zoltán szobrászművész, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója.

Sajátságosnak nevezte a tárlatot, hiszen az alkotásokon a szerzői jogok védelme miatt nincsenek feltüntetve a nevek, és a képeknek sincs címük, a kiállítás anyaga pedig tematikailag tervezetlen.

Itt nem az a fontos, hogy ki miért került a büntetésvégrehajtási intézetbe, hanem az, hogy mit és hogyan üzen a képpel, amit létrehozott - mondta.

Értékelése szerint a munkákon néhány esetben érezhető apró bizonytalanság, más esetekben pedig a precizitás, aprólékosság nyűgözi le a nézőt.

A munkákat készítő 14 elítélt közül többen már szabadultak. A kiállításon 21 alkotás került a közönség elé, ezeket 31 képből választották ki.

Lencsés Zsolt festőművész arról beszélt a megnyitón, hogy a kiállítás egy alkotósorozatot nyit meg, mert a börtön és a városi ArtTéka egyesület nyertes pályázatán felújíthatják a fegyház kápolnáját, a freskófestésben pedig részt vesznek a rabok is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés