bezár
 

art&design

2008. 09. 16.
Flow Art - kiállítás az Art Factory II. Galériában
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Suzan Woodruff és Kucsora Márta "flow" művészek festményei láthatók péntektől az Art Factory II. Galériában Budapesten; a folyékony festéket öntik, folyatják, levegővel fújják, ezek eredményeképpen tárul az érdeklődők szeme elé a képeken naplemente, tornádó, vihar, vízesés és hullámzás.
Mint azt Major Virág, a kiállítóhely munkatársa elmondta: az október 8-ig látogatható tárlaton csaknem 20 festményt tekinthetnek meg a látogatók, Kucsora Márta és Suzan Woodruff legújabb munkáit. 

Az amerikai Suzan Woodruff a Los Angeles-i "flow art" mozgalom elismert képviselője és vezetője; munkái kifejező módon idézik meg a természeti jelenségek dinamizmusát, legyen szó naplementékről, érzéki tornádókról, viharról. 

Az amerikai művész a folyékony festéket kompresszorral fúvatja a vásznon, míg a magyar "flow" alkotó, Kucsora Márta általában önti a festéket, így hoz létre a víz dinamikus energiáját, mozgását ábrázoló képeket, hullámverést, vízesést, víz alatti világot, fodrozódó víztükröt.

Kucsora Márta festményeit már láthatta a közönség 2007-ben ugyanis három vízeséses képét bemutatták a Magyar Nemzeti Galériában. 

A két művész New Yorkban ismerkedett meg, ennek eredményeként Suzan Woodruff egy hónapra Budapestre jön, hogy Kucsora Mártával hosszabb időn át dolgozhassanak együtt az Art Factory Stúdióban, a közösen alkotott műveket pedig majd a közönség is megtekintheti - hangsúlyozta Major Virág.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés