bezár
 

art&design

2012. 08. 22.
Virágkiállítás nyílt Kecskeméten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virágkiállítás nyílt szerdán a kecskeméti városháza díszudvarán a Hírös Hét Fesztivál keretében.
Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a megnyitón csodálatosnak nevezte a 6. alkalommal megrendezett kiállítást, mely mára a Hírös Hét Fesztivál egyik kiemelt rendezvényévé vált. A vasárnap estig tartó kiállítás helyszínére szervezett programok méltóak lesznek a környezethez - tette hozzá.

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezetének önkéntesei, valamint 12 helyi kertészet rózsakertté varázsolta a városháza díszudvarát. Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezetének vezetője kiemelte: a kertészek tanácsadással és árusítással segítenek a város polgárainak abban, hogy szebbé tegyék kertjeiket és balkonjaikat.

    A virágkiállítás megnyitóján adták át a Kecskemét város virágosításáért és szépítéséért kiírt verseny okleveleit.

    A kiállítást kísérő események közül kiemelkedik az ehető virágokról és különleges növényekről szóló program, a Rózsahölgyek nemzetközi találkozója és felvonulása, valamint a gyermekek részére rendezett, Csipkerózsika és a hercegek találkozója, ahol megválasztják az év Csipkerózsikáját is. A gasztronómia is helyet kap a rendezvényen: rózsapálinka-bemutató és -kóstoló várja a díszudvarba belépőket.

    Csütörtökön gyertyafényes muzsika lesz, pénteken a Nagytemplom Ifjúsági Zenekara ad koncertet a virágok között.

    A 78 éves múltra visszatekintő Hírös Hét Fesztivál a város legrégebbi és legrangosabb rendezvénye, melyen a kultúra, a hagyományok és a gasztronómia hívei találkozhatnak.

    A Hírös Hét Fesztivál ötletét a 30-as években Kecskeméten megrendezett Barack ünnepéből vették. Az első fesztivált 1934-ben még a barack érési idejére, július közepére időzítették. Az első fesztiválon részt vett a város szülötte, Kodály Zoltán is.

    Az egykori mezőgazdasági seregszemléből mára már elsősorban kulturális rendezvénnyé vált a fesztivál, de ma sem marad el Kecskemét és a térség mezőgazdasági termékeinek népszerűsítése.

A kapcsolódó tanácskozások és kiállítások az Alföld termékeire, termelési kultúrájára irányítják a figyelmet.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés