bezár
 

art&design

2012. 08. 27.
Kiállítással és árveréssel zárul a Fülei Művésztelep
2012. szeptember 1. szombat, Művelődési Ház, Füle, Széchenyi u. 40.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítással és árveréssel zárul a Fülei Művésztelep Szeptember 1-jén, szombaton a fülei Művelődési Házban rendezett csoportos kiállítással és az azt követő aukcióval zárul a kéthetes Fülei Művésztelep.
Tolvaly Ernő, a 2008-ban bekövetkezett haláláig Fülén otthonra lelt festőművész által megkezdett hagyományt folytatva rendeznek alkotótábort a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, illetve a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói részére Fülén augusztusban. A közel negyven fővárosi és vidéki festő, grafikus és szobrász két hetet tölt a sajátos hangulatú Fejér megyei településen. Az alkotótábort szeptember 1-jén az itt elkészült alkotásokból rendezett kiállítás és aukció zárja a Művelődési Házban, melyet záróbuli követ.

A Winkler Nóra által vezetett aukción a művésztelep során a mesterek és tanítványok által készített alkotások kerülnek kalapács alá. A minden tétel esetében jelképesen 0 forintról induló licitálás bevétele a fülei óvodát gyarapítja majd. Az árveréssel az a szervezők nem titkolt célja, hogy a számos fülei motívumot ábrázoló műtárgy közül jó néhány helyben találjon gazdára.

Időpont: 2012. szeptember 1. szombat
Hely: Művelődési Ház, Füle, Széchenyi u. 40.

Program:
15.00 Kiállítás a Fülei Művésztelepen készült alkotásokból – megnyitja Szamos Iván grafikusművész

17.00 Árverés az alkotásokból Winkler Nóra vezetésével – a minden tétel esetében 0 forintról induló árverés teljes bevétele a fülei óvodát gyarapítja

19.00 Hajnalig tartó záróbuli: Popbitch (Kollektiva) és Fonetik (Ghetto Bazaar)

Eközben: finom falatok a Káli-medencéből, alföldi babgulyás és pörköltek a Pituk-család jóvoltából és borkóstolás Füle környéki borokból!

####

Az alkotótábor a Monogram Alapítvány és az Image Factory együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap és Füle Községi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

További információ:
fuleimuvesztelep@gmail.com
facebook.com/fuleimuvesztelep
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! BOOOK Kiadó, 2019
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés