bezár
 

art&design

2012. 08. 28.
Nagyszabású őszi kiállítás-sorozat Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több nagyszabású kiállítást lát vendégül az olasz főváros szeptembertől abban bízva, hogy az igényes közönség a válságban sem mond le a kultúráról.
Újraindulnak a monstrum kiállítások - adta hírül a római sajtó, mely szerint minél kevesebben járnak moziba és színházba, annál több ember áll sorba az exkluzív eseménynek kikiáltott kiállításokhoz. A szezon a Quirinale elnöki palota kiállítótermeiben kezdődik, ahol szeptember 27-től január végéig Johannes Vermeer (1632-1675) és a holland festészet aranykora mutatkozik be. A Leány gyöngy fülbevalóval című képről ismert Vermeer festményeit először állítják ki Olaszországban.     

Paris en liberte (Párizs szabadon) címmel Robert Doisneau, a lencsevégre kapott utcai csókról híres francia fotóművész kétszáznegyven felvétele látható a római Palaexpo kiállítótermeiben szeptember 29-től februárig. Október elsejétől Renato Guttuso (1911-1987) festményeit mutatják be a Vittoriano, a II. Viktor Emánuel-emlékmű termeiben. 

    Október 9-től a német festő Paul Klee (1879-1940) és Itália kapcsolata elevenedik fel a római Modern Nemzeti Galériában.     

Az ókorról sem feledkeztek meg: október 1-től látható a Capitoliumi Múzeumban a "Róma napjai" című kiállítás a Traianus és Hadrianus kori (58-138) művészetről. Október 3-án kezdődik a szintén az antik városnak szentelt Roma Caput Mundi című kiállítás, melynek helyszíne a Colosseum és a Forum Romanum lesz.   
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Nagy Zoltán: Szép csendben
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés