bezár
 

art&design

2012. 08. 29.
Dunai dialógusok - kiállítás Újvidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy magyarországi és négy szerbiai képzőművész közös kiállítása nyílik Dunai dialógusok címmel Újvidéken (Novi Sad), a Bel Art Galériában pénteken.
Szilágyi Márta, az Erlin Galéria vezetője, a program kurátora elmondta az MTI-nek, hogy 12 éve kapcsolatban vannak az újvidéki Bel Art Galériával. Korábban meghívást kapott az Erlin Galéria művésze, Bálint István festőművész a Bel Art Galériába.

    Sava Stepanov művészettörténész, a Zlatno Oko (arany szem) Galéria
vezetője pedig Szilágyi Mártát kérte föl négy éve, hogy nyissa meg
Újvidéken a nemzetközi művészzászló kiállítást.

Az Erlin Galériában A Plein Art fesztivál keretében tavaly látható volt Andrea Ivanovic, Mira Brtka festőművész, Tadija Janicic képzőművész és Jasmina Mina Sanader kortárs ékszerész kiállítása. Így szövődött több éven át a művészeti kapcsolat magyarok és szerbek között - idézte fel a kurátor. 

    A kiállító nyolc művész munkáit négy, egymáshoz közeli helyszínen láthatja majd a közönség. A Brtka-Kresoja Alapítvány kiállítótermében lesz a fesztivál- és egyben Márkus Péter Munkácsy-díjas szobrász és Mira Brtka szerb művész kiállításának megnyitója. 

    A Művész Klubban Robitz Anikó és Pavle Jovanovic fotográfiáit állítják ki. A Jelacic horvát kulturális és oktatási egyesületben Kaci Simon és Maja Erdeljanin festményei és videómunkái lesznek láthatók.

    A Gradic Galériában pedig Szombathy Bálint Munkácsy-díjas képzőművész, multimédiás alkotó és Lazar Markovic grafikáit állítják ki.
Az újvidéki Plein Art fesztivál szeptember 10-ig tart.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés