bezár
 

art&design

2012. 08. 30.
Bányarémfesztivál Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ legnagyobb bányászomlettjének elkészítésére is kísérletet tesznek vasárnap Salgótarjában, a nógrádi megyeszékhelyen negyedik alkalommal megrendezett Bányarémfesztiválon.
 Az idei fesztiválon a gasztronómiáé lesz a főszerep - tájékoztatta az MTI-t a szervezők részéről Turján Tünde, a József Attila Művelődési és Konferenciaközpont munkatársa. 

    A Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. csapata világrekord-kísérletre készül, amikor a világ legnagyobb bányászomlettjét sütik meg. A 182 centiméter átmérőjű tojáslepényt egyben sütik egy hatalmas szerkezeten, lesz benne füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma és 600 tojás - mondta Turján Tünde.

    A karancslapujtői Duci Csapat 165 centiméter átmérőjű óriáspalacsintát süt a Fő téren. Mindebből kóstolót kapnak majd a fesztivál vendégei is, akiket emellett ezeradagos óriásgulyás is vár.

    Megrendezik a bányász- és hagyományőrző ételek versenyét is, amelyre már 22 csapat jelentkezett. Ők egyrészt hazai és határontúli települések jellemző ételeit, másrészt a húsos, zsíros, energiadús bányászételeket főzik meg reggel 8 órától, az ételeket déltől zsűrizik.

    Folyamatosan lépnek fel a színpadon bányászzenekarok, dalárdák és helyi népdalkörök, bemutatkozik a karcagi Éneklő Szakácsok formációja is. Lesz Szuper-dáridó az elmúlt 90 év legnépszerűbb nótáiból, mulatós, operett- és pop-rock dalaiból, kora estétől a Dr. FeelGood Music Band és M.É.Z. ad koncertet.

    A nap során óvónők tartanak bányászathoz kapcsolódó foglalkozásokat a gyerekeknek, és ingyenesen látogatható a Bányamúzeum, ahol "bányamanókat" képeznek vasárnap.

    Keresik Magyarország legerősebb bányászát is: az erősemberversenyen kilenc izomkolosszus méretteti meg magát az ország bányászvárosaiból.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés