bezár
 

art&design

2012. 09. 01.
Árverést tartanak Margaret Thatcher kosztümjeiből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök 1970-es években viselt kosztümjeire licitálhatnak az érdeklődők a Christie's aukciósház hétfői londoni árverésén.
A történelmi ruhadarabokat egytől-egyig a politikai karrierje elején viselte az egykori brit miniszterelnök. A Christie's textilosztályának vezetője, Pat Frost szerint a Vaslady gardróbszekrényének ezek az első darabjai, amelyekre nyilvános árverésen licitálhatnak az érdeklődők.

Thatcher asszony kézitáskája, amelyet a Ronald Reagan amerikai elnökkel való találkozásakor is viselt, 25 ezer fontért (8,9 millió forint) kelt el egy tavalyi jótékonysági aukción - idézte fel a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldala. A most kalapács alá kerülő hét kosztümöt egy magángyűjtő kínálta fel árverésre.

A "visszautasíthatatlan ajánlatokat" ígérő licit a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóját, valamint a London 2012 Fesztivált ünnepli. A tételek között szerepel egy eredeti, 1966-os Routemaster busz, amelynek leütési árát 20-30 ezer font (7,1-10,7 millió forint) közöttire becsülik, továbbá a brit főváros látványosságait megörökítő régi plakátok, és egy, a Londoni Állatkert 1960-as és 1970-es években televíziós hírességgé vált Guy nevű gorillájáról készített modell.

Thatcher asszony ruhái az előzetes becslések szerint 1000-1500 font (357-537 ezer forint) közötti összegért találnak majd gazdára. Az árverésen szereplő világoszöld kosztümöt aznap viselte Thatcher, amikor szentesítették a Konzervatív Párton belüli elnöki pozícióját, míg a tételek között szereplő sárga színű, tengerészkék szegéllyel díszített együttest azon az 1975-ös pártkonferencián viselte, amelyen először vett részt elnökként.

A kosztümök egy részét még oktatásügyi miniszterként hordta, különböző televíziós és rádiós szereplései alkalmával.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés