bezár
 

art&design

2012. 09. 01.
Vasárnap rendezik a Bodrogközi Népművészeti Fesztivált Szlovákiában
Lengyel Diana, az MTI tudósítója jelenti
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 350 szereplőt várnak a 16. alkalommal tartandó Bodrogközi Népművészeti Fesztiválra vasárnap Kisgéresre. A szlovákiai magyar kulturális szervezet, a Csemadok által szervezett fesztiválra idén először nemcsak egész Szlovákia területéről, hanem Magyarországról is érkeznek résztvevők.
"Ez az első év, hogy már nem regionális, hanem országos szintű rendezvényként szerepelünk. Így a fellépők nemcsak a Bodrogközből, de Pozsonytól Ung-vidékig egész Dél-Szlovákiából jönnek, sőt idén először egy határon túli népművészeti csoportot is fogadunk Sátoraljaújhelyről" - mondta el Kopasz József a szervező, a Csemadok Királyhelmeci Területi Választmányának elnöke az MTI-nek.

A fesztivál szervezőinek tervei között szerepel, hogy a jövőben még több külföldi csoportot fogadhassanak a Gombaszögi Országos Kulturális Ünnepséghez hasonlóan, ahová az egész Kárpát-medencéből érkeztek fellépők.

Az idei kisgéresi fesztiválra több néptánc-, népdal- és hagyományőrző együttes érkezik, az egyik legnevesebb a pozsonyi Szőttes amatőr néptáncegyüttes, amely Bár emlékezete maradjon meg című műsorát mutatja be.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

irodalom

A hétköznapok reménytelenségének bája A hétköznapok reménytelenségének bája
Lydia Davis: Az annyi mint, Libri, 2019.
irodalom

A művészet létjogosultsága A művészet létjogosultsága
Átadták az Arany Medál-díjakat
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés