bezár
 

art&design

2012. 09. 03.
Csökkent a pozsonyi múzeumok látogatottsága
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszaesett a pozsonyi városi múzeumok látogatottsága az idei nyári szezonban a tavalyihoz képest.
 A pozsonyi városi múzeumoknak az idén júliusban közel 17 ezer látogatójuk volt, augusztusban pedig mintegy 17 és fél ezren vásároltak belépőt - derült ki az intézmények jegyeladási statisztikáiból. A tavalyi év augusztusában a városi múzeumoknak csaknem két és fél ezerrel több látogatójuk volt, mint az idei év ugyanezen időszakában, ennek alapján a látogatottság közel 15 százalékkal esett vissza.

    Peter Hyross, Pozsony város múzeumának igazgatója szerint, a látogatók számának csökkenése a városban lévő többi hasonló intézményben is megmutatkozott és azt szerinte a rendkívül meleg nyári hónapok okozták, amikor a turisták, de a helyiek is múzeumlátogatás helyett a inkább szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek mellett döntöttek.

    A tavalyi szezonban a város fenntartásába tartozó múzeumok közül a tavaly júliusban megnyitott pozsonyi történeti múzeum jelentős mértékben megemelte a főváros intézményeinek látogatottsági statisztikáit, ugyanakkor az idén ennek a tárlatnak a látogatottsága is mintegy a felére csökkent.

    A város fenntartásába tartozó múzeumi létesítmények közül már hagyományosan a dévényi vár számít a leglátogatottabbnak. Hasonló a helyzet idén is, bár ide is kevesebben látogattak mint az előző években. Végleges adatok ugyan itt még nincsenek, de a jegyeladás várhatóan nem sokkal marad majd el az áprilistól októberig tartó szezonban szokásos 100 ezer körülitől.

    A Szlovák Nemzeti Múzeum (SNM) által fenntartott pozsonyi múzeumok ellenben az átlagosnál jobb évre számíthatnak az előzetes adatok alapján. A kezelésükbe tartozó, hagyományosan legtöbb vendéget fogadó pozsonyi vármúzeum ugyanis a nyári szezon kezdetétől július végéig kétszer annyi - több mint 16 ezer - látogatót fogadott mint egy évvel korábban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés