bezár
 

art&design

2012. 09. 03.
Újraindul az MNG Extra Borterasz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megújult programstruktúrával várja a látogatókat péntektől az MNG Extra: a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) két éve futó, havonta megrendezett múzeumi estjei ezentúl egy-egy kiemelkedő festőt és életművet állítanak középpontba, miközben egy-egy neves hazai borász mutatkozik be boraival.
 A múzeum a júliusi Borszerdák sikerét követően bővítette új elemmel a rendezvénysorozat programját. Az MNG Extra Borterasz első, péntek esti kiadásának tárlatvezetésein a bor, a mámor és a művészet tematikájával, valamint a szeptemberi MNG Extra főszereplőivel, Csontváry Kosztka Tivadar műveivel találkozhatnak a látogatók, akik a villányi Malatinszky Kúria tulajdonosával, Malatinszky Csabával és világszínvonalú villányi boraival is megismerkedhetnek - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Galéria.

    A közlemény felidézte, hogy Csontváry nem csupán az egyik legtalányosabb, hanem évek óta a legdrágább eladási árat elért magyar festő. A restaurátori, művészettörténeti és műkereskedelmi szempontú előadások meghívott vendége Winkler Nóra, Gippert László és Molnos Péter.

    Winkler Nóra a legdrágább magyar festményről, Csontváry Szerelmesek találkozása című művéről, az általa vezetett 2006-os árverésről, a 230 millió forintos leütési rekord születéséről és személyes élményeiről, míg Molnos Péter művészettörténész a még mindig megválaszolatlan kérdéseket rejtő Csontváry-életműről és a legújabb kutatási eredményekről beszél.

    Gippert László, az MNG főrestaurátora rendhagyó tárlatvezetése felfedi az egyik legnagyobb magyar festő művein a szakszerű és szakszerűtlen javításokat és retusokat.

    Péntek este a Nemzeti Galéria két időszaki kiállítása is megtekinthető lesz. A londoni olimpia tiszteletére rendezett Gyorsabban, magasabbra, erősebben című tárlathoz kapcsolódva a PR-Evolution Dance Company Egy kiállítás szobrai című performansza látható, az Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című új tárlatot pedig Fürjesi Csaba tárlatvezetésével tekinthetik meg az érdeklődők.

    Az MNG Jazz Terasz vendége a Bencze Alma és Szidor Oszkár duó lesz; a gyerekeket és az alkotni vágyó felnőtteket 17 és 21 óra között Kreatív műhely és gyermekmegőrző várja.

    Az este részletes programja a www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/mngextra_nyito honlapon érhető el.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés