bezár
 

art&design

2008. 09. 18.
Kiállítás El Kazovszkij emlékére
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A júliusban elhunyt El Kazovszkij festőművész 80 alkotásából nyílt kiállítás Rád gondolunk... emlék, megemlékezés, kiállítás címmel csütörtökön a budapesti Kieselbach Galériában.
A szeptember 26-ig látogatható tárlat sajtótájékoztatóján Kieselbach Tamás elmondta, hogy a képeket a legnagyobb kortárs műgyűjtők, Kazovszkij-gyűjtők, barátok kölcsönözték. A munkák között vannak olyanok, amelyeket még soha nem láthatott a nagyközönség - hangsúlyozta. Megemlítette azt is, hogy szeptember 13-tól látogatható az El Kazovszkij és barátai című kiállítás a pécsi Vasarely Múzeumban, szeptember 20-án pedig a festőművészre emlékezve egy tárlat nyílik a Nemzeti Színházban. Kolozsváry Marianna, a kiállítás kurátora felidézte, hogy El Kazovszkij a gyakran kiállító művészek közé tartozott. A legújabb munkáiból félévente rendezett kiállítást - folytatta. Ugyanakkor - mint rámutatott - összefoglaló tárlata 10 éve nem volt. Mint kiemelte, El Kazovszkijnak azon alkotásait próbálta összeválogatni, amelyek "tisztán mutatják jelentőségét a magyar művészetben". A kiadott sajtóanyag szerint El Kazovszkijnak a Kieselbach Galériában bemutatott művei a nyolcvanas, kilencvenes évek legsűrűbb korszakát reprezentálják. Megtekinthetők egyebek mellett a Csillagkép III., a Tájkép Janus-fejjel III., a Beszélő fal III., Az idegen tojás, Egy római párka Afrikában, az Új sivatagi állomás, a Szirén a szigeten II., valamint az Emlékmű (Kutya balerinával) című festmények.

Kapcsolódó cikkek


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
Jonathan Levine: Csekély esély
Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés