bezár
 

art&design

2012. 09. 11.
Gerbeaud Ház: virtuális épületfestők
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vörösmarty téri Gerbeaud házat festheti ki virtuális technikával az idei Paint Up! épületfestő verseny három közönségdíjasa; az animációkat a budapesti karácsonyi vásár teljes időtartama alatt vetítik majd.
 A Hősök terén rendezik meg október 6-án a Paint Up! virtuális épületfestő pályázat döntőjét, amelynek során a nézők sms-ben szavazhatnak kedvenceikre. A közönség által legjobbnak ítélt három mű alkotója különleges munkalehetőséget kap: díjazás ellenében, egy-egy három perces animációt készíthetnek a budapesti Vörösmarty téren található Gerbeaud házra, amelyet a karácsonyi vásár alkalmával egy hónapon át láthatnak majd az érdeklődők - adták hírül közleményben a szervezők.

    A zsűri által legjobbnak ítélt mű készítője egy darab egymillió forint értékű laptoppal, az ezüstérmes egy több mint fél millió forintot érő projektorral, a harmadik helyezett pedig egy csaknem 400 ezer forintos videokeverővel térhet haza.

    Bordos László Zsolt nemzetközileg elismert videomapping művész szakértőként és zsűritagként is részt vesz a bírálásban. A művész cége által felajánlott különdíj nyertese szerződést kap egy projektmunkára a Bordos.ArtWorks vállalathoz, ahol Bordos László Zsolttal dolgozhat együtt.

    Az idei Paint Up! döntő a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó eseménye lesz, a pályázóknak a Műcsarnok 1000 négyzetméteres főhomlokzatához igazodó, három perces, zenei aláfestéssel ellátott "épületmozgató" animációt kell tervezniük.

A pályázatok leadási határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők szeptember 24-ig meghosszabbították.

    A nyílt verseny részleteiről a www.paintup.visualpower.hu oldalon lehet tájékozódni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés