bezár
 

art&design

2012. 09. 11.
Nemzetközi fotókiállítás a nőkért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először mutatják be Magyarországon a Szeretettel a nőkért című nagyszabású nemzetközi vándor fotókiállítás nyertes képeit, köztük magyar alkotásokat szerdától a fővárosi Golden Park Hotelben.
Mintegy ötven felvételt mutatnak be az ukrajnai Nemzetközi Művészfotó Szalon-kör szervezésében rendezett kiállításon. A magyar alkotók közül Szabó Márta és Tóth Orsolya fotóit láthatják az érdeklődők - mondta Jurity Titovec főszervező, a szalon vezetője kedden az MTI-nek.

    Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi tárlatot, 58 országból 448 művész csaknem négyezer képpel pályázott. Egy alkotó több színes és fekete-fehér felvétellel is jelentkezhetett, műfaji megkötések nélkül a következő témakörökben: anyaság és család, általános fotó, etnográfia és utazás, divat, báj és akt.

    A beküldött pályaművekből a zsűri ezer darabot választott ki, ezek közül díjazta a legjobbakat és az ebből összeállított tárlatot mutatják be több országban, köztük Magyarországon, ahol először jár a vándorkiállítás - magyarázta a szalon vezetője.

    A vándortárlat augusztusban debütált a Nemzetközi Művészfotósok Fesztiválján Kínában. A kiállítás ellátogat Prágába, Zágrábba, Pozsonyba, Bécsbe, Krakkóba és Kijevbe is - összegezte Jurity Titovec.
A budapesti kiállítás szeptember 25-ig látható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Julian Fellowes: Downton Abbey
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés