bezár
 

art&design

2012. 09. 13.
Visszaszáll a sas a soproni Tűztoronyra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napokon belül "visszaszáll" a soproni Tűztorony csúcsára a vörösrézlemezből készült kétfejű sas, amelyet a felújítás során emeltek le onnan.
Megfelelő időjárás esetén pénteken délutánra tervezik a mintegy egyórás munkálatot, amely során az 1681-ben készült sas 1969-es másolatát visszaemelik helyére. Az érdeklődők a visszahelyezést megelőző két órában készíthetnek fényképeket – tájékoztatta Kuslics Balázs, a városháza sajtófőnöke az MTI-t.

    A csúcsdísszel egy időben foglalhatják el régi helyüket a sas két oldalán lévő L alakú tartótégelyek is. Ezek egyikébe visszahelyezik a felújításkor megtalált több évszázados dokumentumokat és tárgyakat – köztük egy papírtekercset 1786-ból-, míg a másikba a mai kor relikviáit helyezik el.

    Tavaly óta tart a soproni Tűztorony rekonstrukciója, amelynek leglátványosabb része a külső szemlélő számára a statikai problémák miatt bő egy évszázada "kibélelt" kapu megerősítése és kiszélesítése volt. Ennek eredményeként az év végétől ismét át lehet kelni gyalogszerrel a Tűztorony alatt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés