bezár
 

art&design

2012. 09. 14.
Ars Sacra fesztivál Veszprémben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású, több intézmény rendezvényeit összefogó programsorozattal csatlakozik a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény az Ars Sacra fesztiválhoz.
A Szakrális Művészetek Hete országos programsorozat keretében az ünnepi programok szeptember 15-én, szombaton az Érseki hivatal Gizella termében kezdődnek Kolba Judit művészettörténész előadásával a magyar koronázási jelvényekről. Az előadáson Szelényi Károly fotóművész képei láthatók.

    A fellépő zenekarok, szólóénekesek között hallhatjuk a Gizella Női Kart, az MH Légierő Zenekara hangversenyt ad Hazafias dalok, egyházi énekek címmel. Veresné Petrőcz Mária mutatja be új CD-jét a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei közreműködésével. 

    Szeptember 20-án, csütörtökön Toldi Éva irodalomtörténész, újságíró tart előadást Szövetségben Máriával - A Magyar Szent Család szellemi-lelki öröksége címmel, pénteken Soós Viktor Attila történész beszél a 120 éve született Apor Vilmos győri megyéspüspökről a Piarista templomban.

    Az örmény könyvnyomtatás 500. és az Örmény Köztársaság kikiáltásának 21. évfordulóján Balabanian Hartioun fotóművész megkapó tárlata nyílik a Piarista templomban szeptember 22-én, szombaton. A fotókon megelevenedik az első keresztény állam gazdag természeti szépsége, láthatják az Ararát hegységet, az iráni határ közelében lévő örmény kolostorokat, kolostorbelsőket. A kiállítás-megnyitó után örmény népzenei koncert lesz Avedikian Viktória és Tapasztó Gábor szereplésével. 

    A belépés az előadásokra és a koncertekre díjtalan, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményben a Fidelissimus Pastor - A 120 éve született Mindszenty bíboros fehérvértanúsága és a Magyar királynék és koronázó püspökök című kiállítás szeptember 15-én, szombaton ingyenesen látogatható.  

    Az Érseki Palotában Erzsébet és Zita királyné emlékezete címmel látható kiállítás. 

    Az Érseki Palota és a két műemlékkápolna (Gizella- és Szent György-kápolna) naponta 10-17 óráig látogatható, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény és a Piarista templom kiállításai hétfő kivételével ugyanezen időpontokban tekinthetők meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés