bezár
 

art&design

2012. 09. 14.
Programok Sümegen és Balatonfüreden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Ha ma megnézzük.." - Sümeg épített öröksége régen és ma címmel Szabó Sarolta és Mérnyei Emília közös kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Sümegen a Püspöki Palotában a kulturális örökség napjai keretében.
A szombaton 10 és 18 óra között látogatható tárlaton bemutatják Szabó Sarolta, Sári néni egykori rajztanárnő tollrajzait, amelyeken a régi - 1960-70-es évekbeli - Sümeg elevenedik meg. Több évtized távlatából nézhetünk vissza rájuk, mivel Mérnyei Emília napjainkban készült fotói ugyanabból a látószögből örökítik meg a várat és a város házait, utcáit. Idegenvezetők mutatják be a látogatóknak pénteken 17 órától Sümegen a plébániatemplom nevezetességeit: a Maulbertsch-freskókat a Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében a kulturális örökség napjai alkalmából.

    Balatonalmádiban szombaton és vasárnap este nyolcig ingyenesen látogatható a teljesen felújított Magtár Borok és Rendezvények Háza, ahol Szőke György grafikusművész kiállításával és a Sztereo látás élménye című, optikai műszerek bemutatójával várják a látogatókat.
 
A Balatoni településen mindkét napon délután háromkor idegenvezetéssel egybekötött sétán mutatják be a vörösberényi településrész nevezetességeit: a Szent Ignác templomot, a kolostort és az erődített templomot.

    Balatonfüreden a néhai fürdőigazgató villája ad helyet a helytörténeti gyűjteményt és a látogatóközpontot is magába foglaló Városi Múzeumnak, ahol négy nagyobb téma: a közlekedés, a gyógyfürdő, az Anna-bál és a színház köré csoportosítva követhető nyomon Balatonfüred reformkori története. A kiállítóhely csak szombaton 10 és 12 óra között várja az érdeklődőket. 

    Ugyanebben az időben nyit ki Jókai Mór 1870-ben épült villája, ahol talán legnépszerűbb művét, az Aranyembert írta. Az itt berendezett kiállítás az országban is kuriózumnak számító, sajátos módon ad bepillantást az író füredi mindennapjaiba, s idézi meg a család társasági életének hangulatát. A balatonfüredi Kisfaludy Galériában a kulturális örökség napjai idején Wegenast Róbert díszlettervező, festőművész A játék tere című kiállítása látogatható szombaton és vasárnap déltől.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés