bezár
 

art&design

2012. 09. 14.
Zár a belgiumi nyári fotókiállítás-sorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy elismeréssel szólt a brüsszeli BOZAR művészeti központ igazgatója a magyar fotóművészek alkotásairól és a Reményi Krisztina által vezetett brüsszeli Balassi Intézettel való szoros együttműködésről, a "Fotó Nyár 2012" elnevezésű, nagyszabású belgiumi kiállítássorozat e hét végi zárása előtt tartott ünnepi rendezvényen.
Paul Dujardin, a művészeti központ igazgató emlékeztetett arra, hogy a magyar-belga kulturális együttműködés keretében hosszú évek óta sok közös programot bonyolítottak le Magyarországgal. Kovács Tamás Iván brüsszeli magyar nagykövet szintén méltatta azokat a jól működő kereteket, amelyek között gazdag lehetőség nyílik a magyar művészek bemutatkozására.

    A BOZAR kiállítócsarnokában a csütörtök esti ünnepi rendezvény résztvevői ezúttal az 1978-ban született Dezső Tamás képeit fotóit tekinthették meg, amelyek a kommunizmus utáni átmenet időszakának helyszíneit, természeti és épített tárgyi világát, valamint az abban helyét kereső embert - nagyrészt a társadalom perifériáját - mutatják be.

    A belgiumi nagy nyári fotókiállítás-sorozat keretében június 13-tól volt látható Brüsszelben négy magyar fotóművész - Fátyol Viola, Ember Sári, Kudász Gábor Arion és Szalontai Ábel - kiállítása, amelynek megszervezésében együttműködő partner volt a Mai Manó Ház - Magyar Fotográfusok Háza is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés