bezár
 

art&design

2012. 09. 18.
Hagyományos csallóközi vásár Dunaszerdahelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötvenezer embert várnak a szervezők a csütörtökön kezdődő hagyományos csallóközi vásárba, amely Dunaszerdahely egyik legnagyobb rendezvénye.
 Idén a kézművesek utcáját tovább bővítették, így a látogatók még több minőségi kézműves termékkel ismerkedhetnek meg a vásár három napja alatt. Emellett a mesterek bemutatják az előállítási folyamatokat is. A borok utcájában a régióbeli boros gazdák termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

    A szervezők minden évben igyekeznek emelni a vásár szolgáltatásainak és programjának színvonalát, és olyan vendégeket hívni, akik még nem jártak Dunaszerdahelyen. Idén a fellépők közt szerepel a Magna Cum Laude, a Republic, Nagy Bandó András és a szlovák dzsesszművész, Peter Lipa is. A programot több helyi művész fellépése színesíti, lesznek gyermekelőadások, vásári komédiák, népművészeti együttesek fellépése, cigányzene, de retro diszkó és rockkoncert is várja a vendégeket. 

    Pápay Zoltán, a vásár igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, hogy körülbelül 400-500 árus érkezik minden évben, nemcsak hazaiak, hanem Csehországból és Erdélyből is. "A vásárban idén már a gasztronómiai rész dominál. A jövőben szeretnénk, hogy a rendezvénynek egyre inkább fesztivál jellege legyen, szeretnénk előtérbe helyezni a programokat a vásárlással szemben. Egyelőre azonban csak ötletelünk" - tette hozzá Pápay Zoltán. A csallóközi vásárt immár 32. alkalommal rendezik meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról
art&design

A Nap művelete A Nap művelete
Gondolatok Bolygó Bálint Fényalkímia című kiállítása kapcsán

Más művészeti ágakról

Mark Rothko lemezborítók
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés