bezár
 

art&design

2012. 09. 22.
Picasso-kiállítás nyílt Milánóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendkívüli kiállítás nyílt Milánóban Pablo Picasso műveiből: a spanyol festő több mint kétszáz alkotása érkezett a párizsi Picasso-múzeumból.
Picasso (1881-1973) festményei, grafikái, a művészről készült fényképek láthatók január 6-ig a milánói királyi palota kiállítótermeiben (mostrapicasso.it). A művek többsége most hagyta el először a Musee National Picasso párizsi múzeumot, melyet jelenleg restaurálnak, így gyűjteményét kölcsön adta Milánónak. A milánói önkormányzat rendezte olasz kiállítást Anne Baldassari, a párizsi Picasso-múzeum elnöke gondozta. "Az igazi Picasso látható Milánóban, a spanyol festő kedvenc és legszebb művei. Picassóval végigkísérhetjük egy teljes évszázad történelmét, konfliktusait, lelkesedését" - nyilatkozta az olasz sajtónak Baldassari. A spanyol Malagában született és a franciaországi Mouginsban elhunyt Picasso festményei közül az első feleségéről, Olga Koklova táncosnőről és a későbbi élettársáról, Dora Maarról készült képeket is kiállították Milánóban. Milánóba érkeztek az Avignoni kisasszonyok (1907), a Picasso fiát, Paulót Arlecchinóként ábrázoló festmény (1924) és a Mészárlás Koreában (1951) is. Szinte egyedül a Madridban őrzött és onnen nagyon ritkán "távozó" Guernica (1937) hiányzik, melyet az 1953-as milánói Picasso-kiállításra még a New York-i Metropolitanból hoztak Olaszországba - emlékezett az olasz sajtó.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés