bezár
 

art&design

2012. 09. 25.
Forma-1, atomenergia és bűvészgalamb Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szomszédos Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal közösen készül a Kutatók éjszakájára a győri Széchenyi István Egyetem.
Winkler Csaba, az egyetem kommunikációs titkára szerint érdeklődőben biztosan nem lesz hiány, hiszen már eddig közel ezer általános- és középiskolás regisztrált a programfolyam kezdetét jelentő Kiskutatók Akadályversenyére, amelynek résztvevői már az elmúlt hat évben is megtöltötték az egyetem termeit a rendezvény során.

    Péntek délután ügyességi versenyek és a Mobilis kísérletei színesítik a programot, majd az este leszálltával az előadótermekben folytatódik az esemény, amely néha váratlan ismeretekkel lepi meg a diákokat - közölte az egyetemi szóvivő.

    Hogy néz ki a Formula-1 autóverseny a fizikus szemével? Kell-e nekünk nukleáris energia? Miért reptetnek galambokat a bűvészek? Hogyan tornáztat meg a mobilod? Milyen kihívásokat jelent a közlekedés, a logisztika terén egy olimpia – például a most zárult londoni? – válogatott a tervezett témákból Winkler Csaba.

    A programban az egyetemet bemutató campustúra éppúgy szerepel, mint csillagles; ennek elméleti részét egy előadóban, a gyakorlatit az obszervatóriumában tartják.

Este fél 7-től és 9-től Felesleges termékek és a natúrhatnám fogyasztó, 8-tól és 10-től pedig A politika és a futball kapcsolata címmel hallgathatnak előadást az érdeklődők. Délután 2-től 6-ig a Kiskutatók akadályversenye foglalja el az aulát.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Interjú Schilling Árpáddal érvényesülésről, a fiatalok lehetőségeiről és elsősorban: színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés