bezár
 

art&design

2012. 09. 25.
Az MKE bemutatja: Data is beautiful
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolája a 2012/2013-as tanévben ismételten szimpozionból, workshopból, koncertből, kiállításokból és előadásokból álló nemzetközi rendezvénysorozatnak ad helyet október elején.
A doktori képzés során válaszható kutatási területek közül az adatvizualizáció, a tudomány, a képzőművészet és a design kapcsolata kerül bemutatásra. Az adatvizualizáció olyan új műfaj, amely látványként tesz elérhetővé komplex információkat és ily módon új jelentésrétegek, mintázatok, illetve összefüggések feltárását segíti.
Tom Schofield munkájaAz utóbbi évek adatrobbanása, amelynek következményeként eddig soha nem látott mennyiségben keletkeznek feldolgozatlan adatok, párhuzamosan olyan eszközök megjelenését is indukálta, amelyek kreatív módon nyúlnak az adathalmazokhoz, és feldolgozásukat megkönnyítik. A Data is beautiful rendezvénysorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet ennek a rohamosan fejlődő területnek a jövőbeli lehetőségeire és széles alkotóközösség összehívásával alkalmat teremtsen az új ötletek, eredmények, elméleti felvetések és kortárs alkotói módszerek összevetésére és megosztására.

A workshop címe: Data is Beautiful. Data Visualization in the Arts, Science, and Design (International symposium and exhibition). Időpont: 2012. október 2-5. Helyszín: MKE Intermédia Tanszék (1063 Budapest).
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés