bezár
 

art&design

2012. 09. 26.
Ismét sokszoros volt a túljelentkezés az MKE-re
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képzőművészeti Egyetemen a legnépszerűbb továbbra is a festő és a grafika (tervező- és képgrafika) képzés, de az új mediális technikákat oktató Intermédia Tanszék, a színház- és mozgóképes művészetekhez kötődő Látványtervező Tanszék, vagy az országban elsőként elindított Képzőművészet-elmélet Tanszék szakjai is sokakat vonzottak.
Még zajlanak a beiratkozások, de várhatóan 162 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az MKE képzéseire évtizedek óta folyamatosan jóval többen jelentkeznek, mint ahány főt az intézmény fogadni tud. Az idén felvételt nyert diákoknak kilencszeres túljelentkezésben kellett bizonyítaniuk alkalmasságukat. Az egyetemen jelenleg 14 féle képzés folyik (osztatlan képzések, BA és MA szakok, doktori képzés), összesen mintegy 700 hallgatóval. Az intézmény 55 diákja más országokban folytat résztanulmányokat Erasmus-ösztöndíj keretében.

Szeptember 14-i tanévnyitó beszédében Kőnig Frigyes rektor elmondta, hogy a 141 éves múltra visszatekintő Magyar Képzőművészeti Egyetem küldetése és elsődleges célkitűzései alapítása óta változatlanok: megőrizni Magyarország élő képzőművészeti hagyományait, ugyanakkor a kortárs művészeti áramlatokra nyitottan, azokra folyamatosan reflektálva új értékeket teremteni. Hangsúlyozta, hogy az MKE gazdasági helyzete stabil, és a stabilitás megőrzése érdekében az egyetem tovább bővíti és növeli saját bevételei körét és mértékét. Az MKE az előző években a bevételek növelése mellett a következetesen végrehajtott racionalizálási program révén a kiadásokat is jelentősen csökkentette.

Kőnig Frigyes arról is tájékoztatott, hogy a nyár folyamán is voltak fejlesztések az intézmény infrastruktúrájában, így ősztől új szakmai műhelyek és számítógépes stúdiók segítik a diákok munkáját. Pályázati forrásoknak köszönhetően az MKE összesen hét millió forintért újított fel és alakított át helyiségeket. Megújult a kollégium, új műhelyt kapott a Restaurátor Tanszék.

Az elsőéves diákokat köszöntve a rektor emlékeztetett arra, hogy művészetet oktatni óriási felelősség, hiszen a művészeti egy egészen speciális, egyénre szabott képzés, amely – a felsőoktatásban egyedülálló módon – a tanár és a diák személyes együttműködésén alapul.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés