bezár
 

art&design

2012. 09. 27.
A finn dizájn lesz a fővendég
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Design Hét idei kiemelt vendége Finnország lesz, főszereplője pedig a finn dizájn egyik központjaként is működő Fiskars bútoraival, tárgyaival. A Fiskars Design Village: Újak és Klasszikusok című kiállításának megnyitója szombaton lesz a Design Terminálon.
A Fiskars Design Village Goes Budapest programsorozat négy részből áll majd: kiállításból, étteremből, pop-up shopból és a projektet bemutató előadásból - tájékoztatta hírlevelében a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális, Tudományos és Gazdasági Központ az MTI-t.

    A Budapest Design Hét témája a slow life és a slow design, a kiállítás legújabb dizájnt bemutató darabjai a fiskarsi műhelyek aktív és innovatív tervezőközösségét mutatja be.

A Design Village klasszikusai részben azokat a tárgyakat látni majd, melyeket az elmúlt két évtizedben terveztek és mára már széles körben ismertté váltak. A tárlat a Fiskarsban használt anyagokat is bemutatja, így találkozni fa, kerámia, üveg, kő, nemesfém és textil tárgyakkal egyaránt.

     A kiállítás egyes darabjai, a fiskarsi mesterek és művészek alkotásai megvásárolhatók lesznek a Design Terminál boltjában. 

    A finnek nemcsak bemutatják a csúcsminőségű dizájn legújabb alkotásait, hanem a szervezők megpróbálják a látogatók számára azt megtekinthetővé és megízlelhetővé is tenni a finn konyhán keresztül.
A helyi ételek szeretete ugyanis nagyon fontos része a fiskarsi életnek.

A műhelyek mellett 1836-tól folyamatosan működik a Wärdhus étterem, amelyet ma helyi nyersanyagokra épülő konyhájáról ismernek. A dizájn hétre az étterem tulajdonosai: Patrick és Marja Karlsson eljönnek Budapestre. 

    A vendéglő teljes berendezése - a kanalaktól a bútorokig - Finnországban készült. Az étterem fa asztalai és székei egyenesen a fiskarsi Nikari műhelyéből érkeznek. A belsőépítészeti terveket Antti Siltavuori készítette. 

    A dizájn hét keretében szombaton este 19 órától az Anker klubban a Fiskarsból érkezett vendégek: Karin Widnäs keramikus, Antti Siltavuori belsőépítész, ipari formatervező és Camilla Moberg dizájner számol be jelenlegi munkájáról, arról, hogy min dolgozik éppen - olvasható a Finnagora hírlevelében.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés