bezár
 

art&design

2012. 09. 27.
Őszi Kulturális Fesztivál kezdődik Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Másfél hónap alatt hatvan helyszínen mintegy 240 programmal, köztük kiállításokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal várják a nézőket a szegedi Őszi Kulturális Fesztiválon, amely megnyitóját hétfőn rendezik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épületében.
A programsorozat célja, hogy az SZTE-n működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és a város polgárai előtt – mondta az immár tizenhetedik alkalommal megszervezett fesztivál rendezője, Tajti Gabriella, az SZTE kulturális irodájának vezetője az MTI-nek.

    A programot évről évre azzal a szándékkal állítják össze, hogy minden korosztály, érdeklődési kör megtalálja kedvencét, a műfaji sokszínűség mellett a másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés - fogalmazott Tajti Gabriella.

    A megnyitót az egyetem központi épületének átriumában tartják, itt Kokas Károly - az egyetemi könyvtár főigazgató-helyettesének - fotográfiáiból nyílik kiállítás. A fesztivál részeként október második felétől ugyanitt Ale Ildikó festőművész alkotásait csodálhatja meg a közönség, október 4-én pedig a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-tárlatán is SZTE-s napot tartanak.

    A rendezvénysorozat bővelkedik színházi, irodalmi eseményekben is. A Reök-palotában Jordán Tamás mesél önmagáról és a színjátszásról, október 17-én nyílt napon várják a hallgatókat a Szegedi Nemzeti Színházban, a Kaláka együttes és Rátóti Zoltán színművész a Katolikus házban tart Szabó Lőric-estet, a Szegedi Egyetemi Színház bemutatja az igaz történet alapján készült, Rohadt az államgépben valami című drámát, Parti Nagy Lajos pedig Fülkefor és vidéke címmel tart felolvasóestet.

    A Tisza-parti városban koncertezik Tóth Jonatán, a Fabula Rasa, a Cimbaliband, Herczku Ágnes és Nikola Parov, valamint Tandi Flóra is. Fellép a fesztiválon Pavlovits Dávid gitárművész, Zádory Édua hegedű- és Ana Topalovic csellóművész, Fülei Balázs zongorista, az SZTE Zeneművészeti Kar magánének szakos hallgatói operaestet adnak, de László Boldizsárt, a Szegedi Nemzeti Színház tenorját is hallhatja a közönség.

    Több program is kapcsolódik az egyetem egykori Nobel-díjas rektora, Szent-Györgyi Albert jubileumához: bejárják a professzorhoz kötődő helyeket, a Szegedi Szimfonikus Zenekar pedig november 10-én ünnepi koncertet ad emlékére.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés