bezár
 

art&design

2012. 09. 27.
Formatervező pályázat: rekordszámú nevezés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú pályamunka érkezett be a Magyar Formatervezési Díjra kiírt pályázatra. A díjazott pályaművek és a beérkezett legkiemelkedőbb alkotások október 5. és december 2. között tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeumban.
A tavalyi 302 után idén 315 pályamunkát adtak be a Magyar Formatervezési Tanács által meghirdetett pályázatra. A 33. alkalommal kiírt Magyar Formatervezési Díjat az idén is négy - termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka - kategóriában ítélik oda.

    A legtöbb, 103 pályaművet diákok adták be, ezt követte a termékkategória 94 darab pályamunkája. A tervkategóriában 81 darab pályázat, a vizuális kommunikáció kategóriában 37 nevezés érkezett.

A Magyar Formatervezési Díj bírálóbizottságának elnöke Péter Vladimir tervezőművész, elnökhelyettese Szalai András építészmérnök, művészettörténész - olvasható a szervezők által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

      A díjátadót október 4-én, a legjobb munkákat bemutató kiállítás megnyitójának előestéjén tartják. Ekkor osztják ki - immár negyedszer - a Design Management Díjat is, amellyel a "designt működésükbe példaértékűen integráló vállalkozásokat, szervezeteket" jutalmazzák.
 
A Design Management Díj bírálóbizottságának elnöke Bauer András, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés