bezár
 

art&design

2012. 09. 28.
Megnyílnak a múzeumi raktárak Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyűjteményeit őrző raktárakat is megnyitja a látogatók előtt a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága októbertől Pécsen, a Múzeumok őszi fesztiválja elnevezésű országos programsorozat keretében.
Fabényi Júlia, az igazgatóság vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a szervezet 1,3 millió tárgyat őriz, amelyből egyidejűleg 8 ezret tud bemutatni kiállítóhelyein. E kincsek megismerését új tárlatok szervezésével, vagy a régiek átrendezésével biztosítja, a nagyközönség most azonban lehetőséget kap arra, hogy az éppen raktárban elhelyezett emlékek, alkotások egy részét is szemügyre vegye.

    Az igazgató szólt arról, hogy Pécsen 36 programra várják az érdeklődőket az október 1. és november 15. között zajló fesztivál keretében. Kiemelte: a Természettudományi Múzeum szervezésében a felelős állattartással, a természet értékeivel, azon belül az erdei gombákkal és az ehető őszi termésekkel ismerkedhet a nagyközönség.

    A Néprajzi Múzeumban megtudható, miért nem koccint a magyar sörrel, előadás hangzik el Szent Mártonról, emellett lesz boráldás, sisak- és hangszerkészítő foglalkozás, fáklyás, jelmezes felvonulás, és kipróbálható a libatollal való írás.

    A Várostörténeti Múzeumba tervezett zenés, táncos rendezvények, a Pécsi Csipkeverő Műhely kiállítása, a Tímárház épületének bemutatása a barokk kori Pécs hangulatát idézik majd.

    A Zsolnay Múzeumban "eltűnt" kiállítási tárgyak megtalálásához kérik a látogatók közreműködését, akiket a Régészeti Múzeum restaurátor műhelyében is várnak. A Modern Magyar Képtárban Tiffán Zsolt borász, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke tart szubjektív tárlatvezetést magyar borok és francia sajtok "kíséretében".

    A rendezvénysorozatról bővebben a www.jpm.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés