bezár
 

art&design

2012. 10. 01.
Gondolatexpander és tudatbicepsz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vinkler Zsuzsi Tudattorna című kiállítását Csatlós Judit nyitja meg 2012. október 6-án, a szentendrei Vajda Lajos Stúdióban. A megnyitót követően a Kísérleti Pop-Performance Csoport bemutatóját láthatják az érdeklődők.
A kiállítási anyag kapcsán Gellér Judit, a kiállítás kurátora így fogalmaz: "Lelkünk rezzenései önkéntelen mozdulatainkban mutatkoznak meg. Hétköznapi tevékenykedéseink során nem figyeljük meg, észre sem vesszük apró mozdulataink lélektani oldalát, miáltal cselekvéseink legtöbbször nem rituálissá, hanem rutinszerűvé válnak. Vinkler Zsuzsi konceptuális munkáival azokat a zsigeri, tudattalan mozzanatokat tematizálja, melyek árulkodó jelekként hagynak rajtunk és utánunk nyomot. A mélylélektani problematikákat, szépítkezési, testépítési szokásainkat gazdag szimbolikájú anyaghasználattal teszi még árnyaltabbá. Hétköznapi tárgyainkat eredeti közegükből emeli ki, alakítja át, vagy épp keveri össze részeit. Esetenként emberi hajjal, szőrrel egészíti ki, mellyel nem csupán észlelésünk megtéveszthetőségére hívja fel figyelmünket, hanem önreflexióra is késztet. Tréningre invitál. Elménket teszi próbára, tornáztatja tudatunkat. A megszokott gyakorlataink újragondolására, új technikák elsajátítására, a tudatos és a tudattalan tartalmak közötti dinamikus átjárására késztet, miközben lelkünk ritkán használt, leheletnyi izmait edzi."
Vinkler Zsuzsi: Tudattorna
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés